Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργία 26 Σεπτέμβρη 2012

                                                                                Αθήνα 23/09/12                                                                                                      
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μπροστά μας έχουμε μια σημαντική απεργιακή κινητοποίηση. Την 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012. Σημαντική γιατί πρόκειται για μια μάχη επιβίωσης σαν εργαζόμενοι.

Αν τα μέτρα που απεργάζεται η τρόϊκα «εσωτερικού» [ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ], μαζί με την τρόϊκα «εξωτερικού» [ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ] περάσουν, τότε θα ολοκληρωθεί η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική καταστροφή της χώρας μας.

Αν τα μέτρα αυτά που καταργούν και τα τελευταία ψίγματα κοινωνικής και εργασιακής προστασίας [οκτάωρο, πενθήμερο, κοινωνική ασφάλιση, σύνtαξη, αποζημίωση, ΣΣΕ  κ.λ.π] περάσουν, τότε, αυτοί που πλουτίζουν από τον κόπο μας και τον ιδρώτα μας θα έχουν πετύχει την μεγαλύτερη ταξική νίκη του αιώνα σε βάρος των εργαζόμενων, αφαιρώντας κατακτήσεις αιώνα που κερδίθηκαν με ιδρώτα και αίμα. Αν περάσουν τότε η αξία της εργατικής μας δύναμης θα είναι ένα μέγεθος που θα καθορίζεται αυθαίρετα από τον εργοδότη και θα δουλεύουμε όπως και όσο θέλει αυτός και θα αμοιβόμαστε όσο θέλει αυτός.

Γνωρίζουν πολύ καλά οι φανατικοί υπηρέτες των μνημονιακών πολιτικών ότι αυτά που απεργάζονται θα φέρουν κοινωνική έκρηξη. Γιαυτό όλα τα διαπλεκόμενα κέντρα, μαζί με τα ΜΜΕ κάνουν ένα τρομερό αγώνα δρόμου, με τρομοκρατία, με εκβιασμούς και με απειλές, να πείσουν για την αποδοχή μιας πρωτοφανούς οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής καταστροφής με πρόσχημα την αποφυγή της χρεοκοπίας και την παραμονή μας στο Ευρώ.

Κανείς από τους πιστούς υπηρέτες των μνημονίων και την κοινωνικής λεηλασίας δεν εξηγεί γιατί κάθε φορά που παίρνουμε καινούργια μέτρα για να σωθούμε, την επόμενη φορά προχωράνε και σε νέα μέτρα που οδηγούν στην  πλήρη κατάρρευση κάθε κοινωνικής και εργασιακής προστασίας. Δεν εξηγούν γιατί αφού παίρνονται αυτά τα μέτρα για την σωτηρία μας. η οικονομία βουλιάζει και οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα εξαθλιώνονται.

Διότι πρόκειται για ένα ανηλεή ταξικό πόλεμο όπου  το ζητούμενο είναι ποιος θα πληρώσει «το μάρμαρο» για να βγούμε από την κρίση. Οι τράπεζες και αυτοί που ληστέψανε τον ιδρώτα μας,η, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι επίκειται κοινωνική έκρηξη γιαυτό η «κοπτική ραπτική» κρατάει τρείς μήνες τώρα, γιαυτό οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος παίζουν επικοικωνιακά παιχνίδια με τις δήθεν «κόκκινες γραμμές» και τις «σκληρές διαπραγματεύσεις». Γιατί ξέρουν ότι αυτός ο λαός που πλημμύρησε τους δρόμους και τις πλατίες, έριξε δύο κυβερνήσεις και άλλαξε το πολιτικό χάρτη της χώρας, ΜΠΟΡΕΙ με τον αγώνα του να ανατρέψει ΚΑΙ τις πολιτικές ΚΑΙ αυτούς που τις ασκούν.

Γι΄ αυτό στις 26 Σεπτέμβρη, παρ΄όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι, τους προβληματισμούς, τους φόβους και τις αναστολές μας, η συμμετοχή μας θα δώσει η ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης που όλοι θα πάρουν σοβαρά υπ΄΄οψην, η, ένα μήνυμα συμβιβασμού με όλες τις ολέθριες συνέπειες που ο καθένας αναλαμβάνει σαν αποτελέσματα αυτής της επιλογής.

Εμείς πιστεύουμε στο δυνατό μήνυμα αντίστασης γιαυτό το ΔΣ καλεί τα μέλη του Σύλλόγου μας να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Προσυγέντρωση του Συλλόγου στο ΜΟΥΣΕΙΟ στις 10.30

                                                                  Το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: