Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Θερμός χειμώνας του 2012


Το τέλος της καλοκαιρινής ραστώνης μας προσγείωσε στην πραγματικότητα. Όσοι είχαν την δυνατότητα-ηταν οι τυχεροί-και κατάφεραν να έχουν λίγες μέρες διακοπές, καταλαβαίνουν ότι χρόνο με τον χρόνο αυτή η «πολυτέλεια» θα είναι για πολύ λίγους.
Αυτοί όμως που δεν κάνουν διακοπές με τίποτα είναι οι φανατικοί υποστηρικτές της «θανατηφόρας» πολιτικής των μνημονίων, που οι καλοκαιρινές μέρες μετά τις εκλογές τους δώσανε τη  δυνατότητα να ξεχάσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και δεσμεύσεις, να κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά τον Ελληνικό λαό, να απαξιώσουν το μήνυμα των εκλογών και να το ερμηνεύσουν όπως τους βολεύει, προκειμένου να συνεχίσουν την ίδια και χειρότερη πολιτική, αποδεικύοντας ότι τις υποσχέσεις τις κρατούν  μόνο όταν τις δίνουν στα ξένα αφεντικά και τους δανειστές. Και με την υπογραφή τους για μεγαλύτερη φερεγγυότητα.
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πολιτική εκείνη που έχει οδηγήσει την χώρα στο χείλος του γκρεμού, έχει καταργήσει εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα, έχει φτωχοποιήσει μαζικά μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, έχει δημιουργήσει ενάμισυ εκατομύριο άνεργους, έχει λεηλατήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, έχει καταστρέψει την νοσοκομειακή περίθαλψη και το μέλλον των παιδιών μας που ακολοθούν το δρόμο της μετανάστευσης όπως οι πατεράδες, παππούδες και προ παππούδες μας στις αρχές και τα μέσα του περασμένου αιώνα.