Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Απολύσεις στην Gulf air

Αθήνα 15/07/11
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η αεροπορική εταιρεία Gulf air με κυνικό αλλά και προκλητικό τρόπο προχωράει στην απόλυση του προσωπικού των Γραφείων Πόλης και την μεταφορά των δραστηριοτήτων της σε Γενικό Πράκτορα.
Η Gulf air για άλλη μια φορά δείχνει το αντεργατικό της πρόσωπο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των επιλογών της στους εργαζόμενους, σε μια χρονική περίοδο που αυτοί, οι εργαζόμενοι, δέχονται την μεγαλύτερη επίθεση στο εισόδημα, στην εργασία και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Ίσως η εταιρεία θεώρησε ότι αυτή είναι η ευνοϊκότερη συγκυρία για την υλοποίηση των σχεδίων. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε παρόμοιες επιλογές. Το 2002 διέκοψε τις δραστηριότητες της για δύο περίπου χρόνια, απόλυσε το σύνολο του προσωπικού της και επανήλθε με λιγότερο και φτηνότερο προσωπικό.
Αυτή την φορά με ένα προκλητικό και ανάλγητο τρόπο, χωρίς καμία προειδοποίηση, ενημέρωση η διαβούλευση με τους εργαζόμενους και το σωματείο, παρακάμπτοντας ακόμη και τον τοπικό Γενικό Διευθυντή, προχωράει τους σχεδιασμούς της χρησιμοποιώντας ως διεκπεραιωτή των επιλογών της τον γενικό πράκτορα που θα αναλάβει τις δραστηριότητες του γραφείου πόλης. Ο κυνισμός, η προκλητικότητα και η αναλγησία στον υπέρτατο βαθμό. Θεωρούν, εταιρεία και πράκτορας, ότι σε μια χώρα που όλα παραδίδονται στην ασυδοσία του εργοδότη, μπορούν να ενεργούν όπως τους συμφέρει, αδιαφορώντας για νόμους, για υποχρεώσεις και δεσμεύσεις απέναντι στους εργαζόμενους που προβλέπονται τόσο από την Ευρωπαϊκή όσο και την Ελληνική νομοθεσία.
Καταγγέλλουμε τις επιλογές της Gulf air στους εργαζόμενους του κλάδου, τους εργαζόμενους όλης της χώρας αλλά την Ελληνική κοινωνία και την καλούμε έστω και τώρα να ανακαλέσει την απόφαση της και να προχωρήσει σε ένα καλόπιστο διάλογο με τους εργαζόμενους και το σωματείο.
Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία και ιδιαίτερα το Υπουργείο Απασχόλησης να ενεργήσει άμεσα και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες του για την αποτροπή της απόλυσης των εργαζόμενων αλλά και το σεβασμό εκ μέρους της εταιρείας των νόμων της χώρας μας των ΣΣΕ του Κλάδου και των ρυθμίσεων που προβλέπονται για την μεταβίβαση δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης σε σχέση με την προστασία των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: