Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Απεργούμε στις 28,29 Ιούνη

Αθήνα 27/06/11
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε μπροστά στην σημαντικότερη στιγμή του συνδικαλιστικού κινήματος για την απόκρουση και ακύρωση αυτής της λεηλασίας που γίνεται στα εισοδήματα, τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαμαρτύρονται μέσα από το κίνημα των πλατειών.

Η 15η Ιούνη έδειξε ότι οι εργαζόμενοι, μαζί με τους άλλους διαδηλωτές, άλλαξαν το πολιτικό τοπίο στον τόπο μας με αποτέλεσμα, παρ΄ότι έγινε ο ανασχηματισμός, να μην είναι σίγουρο ότι θα ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το βλέπουμε από πολλές αντιδράσεις ακόμα και κυβερνητικών βουλευτών.

Αυτή η λεηλασία που επιχειρείται πάλι στα εισοδήματα και στα δικαιώματα των μόνιμων υποζυγίων δεν πρέπει να περάσει.
-Νέοι φόροι σε εργαζόμενους και συνταξιούχους μέσω της μείωσης του αφορολόγητου αλλά και της έκτακτης εισφοράς.
-Αύξηση του ΦΠΑ και των τελών κυκλοφορίας, μείωση των επικουρικών συντάξεων.
-Παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και πρόσθετα μέτρα για την επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, έτσι ώστε να παρακάμψουν τα σωματεία, όπου δίνει την δυνατότητα σε «Ενώσεις προσώπων» που συμμετέχει το 25% του προσωπικού μιας εταιρείας, να παρακάμπτει το σωματείο και να υπογράφει μείωση αποδοχών!!!!!!!!

Γνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι λόγω της κρίσης. Όμως αυτή την δυσκολία πρέπει να την κάνουμε δύναμη αντίδρασης. Αν δεν χάσουμε κάτι τώρα, αύριο θα τα χάσουμε όλα.

Όσο παίρνουν μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων, τόσο βαθαίνει η κρίση, και όσο βαθαίνει η κρίση τόσο παίρνουν νέα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων, μέχρι την πλήρη εξουθένωση τους. Γιατί το πρόβλημά τους, όπως ομολογούν και διεθνείς οικονομικοί παράγοντες, δεν είναι το έλλειμμα και το χρέος. Είναι η σωτηρία των Τραπεζών, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, των χρηματιστών, του Ευρώ, των μεγάλων Ευρωπαϊκών δυνάμεων, που έχουν δημιουργήσει τα ελλείμματα και το χρέος.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ
Δεν χρωστάμε σε κανένα
Δεν πουλάμε την πατρίδα μας
Δεν πληρώνουμε τους τοκογλύφους δανειστές μας.
Η μεγάλη μάχη σήμερα κρίνεται στις συγκεντρώσεις, τις πορείες, στις συγκεντρώσεις στις πλατείες, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ με 24ωρη απεργία την Τρίτη 28 Ιούνη και μαζική παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση.
Την Τετάρτη 29 Ιούνη καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση του Συντάγματος, όπου θα περικυκλωθεί η Βουλή για να αποτρέψουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της λεηλασίας.
Εννοείται ότι όποιος εργαζόμενος θέλει να συμμετέχει και την Τετάρτη στην απεργία, καλύπτεται τόσο από την απόφαση της ΓΣΕΕ, όσο και από τον Σύλλογο.
Τρίτη 28 Ιούνη προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10.30
Τετάρτη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας στις 19.00.
Θα είμαστε όλοι εκεί. Μπορούμε να νικήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: