Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Απεργία 15 Ιούνη 2011

Αθήνα 11/06/11
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το μνημόνιο απέτυχε, ζήτω το νέο μνημόνιο!!!!!
Αφού το μνημόνιο απέτυχε όπως ήταν αναμενόμενο, τους οικονομικούς του στόχους, πέτυχε όμως την σταδιακή εξαθλίωση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, τώρα ήρθε η σειρά της λεηλασίας της χώρας μας μέσα από το νέο μνημόνιο.
Καταφέρανε, κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ, οικονομικά συμφέροντα και τα πρόθυμα πολιτικά κόμματα, να φτάσουν την ανεργία στο 20%, την μείωση των εισοδημάτων μέχρι και 50%, την αύξηση της φορολογίας για τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά μείωση για τις μεγάλες επιχειρήσεις, την συρρίκνωση της οικονομίας και την αύξηση της φτώχιας, την δραματική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση κάθε εργασιακής προστασίας, το κτύπημα των συνδικάτων.
Οικονομικούς στόχους δεν πετύχανε. Φτιάξανε όμως μια Ελλάδα της φτηνής εργατικής δύναμης, με μοναδικό δόγμα «το δίκιο του εργοδότη». Τώρα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του εγκλήματος. ΠΩΛΕΙΤΑΙ η ΕΛΛΑΣ. Φτηνά και γρήγορα. Δίνεται και δώρο η παραπέρα μείωση των μισθών, η δημιουργία μιας νέας γενιάς των 500 Ευρώ χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, η μείωση των συντάξεων, η επιβολή έκτακτης φορολογίας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ.
Τα σχέδια κατεδάφισης της χώρας και των εργαζόμενων δεν θα περάσουν. Το ποτάμι άρχισε να κυλάει σιγά-σιγά. Οι πλατείες γέμισαν. Η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την κατάργηση του μνημονίου.
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ
Δεν χρωστάμε σε κανένα
Δεν πουλάμε την πατρίδα μας
Δεν πληρώνουμε τους τοκογλύφους δανειστές μας.
Όλοι στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τη Τετάρτη 15 Ιούνη 2011.
Ο αγώνας δίνεται στους δρόμους.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση.
Προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 11.00.
Και μετά μένουμε Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: