Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Τριμερής για βαθμολόγιο ΕΑΤ

Αθήνα 04/04/11
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας είναι γνωστό από παλαιότερες ανακοινώσεις ότι ο Σύλλογος μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε με την παράλογη ερμηνεία που δίνει η ΕΑΤ στην εφαρμογή του συμφωνηθέντος βαθμολογίου-μισθολογίου.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας για εξεύρεσης λύσης, σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της ΣΣΕ, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που βασίζονται στην λογική, αλλά και στην πρακτική που ακολουθείται στις ΞΑΕ, δεν καταφέραμε να βρούμε κατανόηση από την εταιρεία, αντίθετα αντιμετωπίσαμε κωλυσιεργία και εμπαιγμό.
Μετά από αυτή την τακτική της εταιρείας αναγκασθήκαμε να προσφύγουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης προκειμένου να βρεθεί λύση, προσθέτοντας και σαν θέμα το μόνιμο αίτημα μας για μεταφορά εργαζόμενων της DHL που παρέχουν την εργασία τους στην ΕΑΤ για μεταφορά σε αυτήν. Έτσι στις 31.03.11 πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας τριμερής συνάντηση όπου συζητήθηκαν τα παραπάνω θέματα.
Ο Σύλλογός μας ανέπτυξε τα επιχειρήματα του για τα ζητήματα αυτά, ζητώντας από την εταιρεία το σεβασμό της υπογραφής της διαφορετικά θα πρέπει να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις γιατί δεν εφαρμόζεται η ΣΣΕ του Κλάδου.
Η εταιρεία προσπάθησε για άλλη μια φορά, ανατρέποντας κάθε λογική, να καταδείξει ότι εφαρμόζει σωστά το βαθμολόγιο-μισθολόγιο, επιβεβαιώνοντας με τους ισχυρισμούς της ότι απώτερος σκοπός της ήταν η εφαρμογή του μισθολογίου με τέτοιο τρόπο που δεν θα αλλάζει την μισθολογική κατάσταση των εργαζόμενων, δεν θα αμείβει την προαγωγή και ουσιαστικά δεν θα εξασφαλίζει καμία εξέλιξη στους εργαζόμενους, όπως ορίζει η ΣΣΕ.
Η Επιθεώρηση Εργασίας ζήτησε από την εταιρεία τη επανεξέταση του ζητήματος διότι θεωρεί ότι η ανάληψη υπεύθυνης θέσης πρέπει να συνοδεύεται από την ανάλογη μισθολογική μεταβολή προκειμένου ο εργαζόμενος να ανταμείβεται ηθικά και οικονομικά για τις πρόσθετες ευθύνες και καθήκοντα που αναλαμβάνει.
Όσον αφορά το θέμα του συναδ. Αποστολίδη ό Σύλλογος ζήτησε την μεταφορά του στην ΕΑΤ, μιας και από την ημέρα πρόσληψής του παρέχει την εργασία του σε αυτή την εταιρεία και κατήγγειλε το γεγονός ότι η εταιρεία παραβιάζει τους κανόνες ασφαλείας του αερολιμένα.
Η εταιρεία ισχυρίσθηκε ότι υπάρχει έγγραφη συμφωνία μεταξύ της DHL και της ΕΑΤ για παροχή υπηρεσιών της πρώτης στη δεύτερη. Ο Σύλλογος μας επισήμανε το γεγονός ότι σύμφωνα με τον επίγειο κανονισμό του αερολιμένα η παροχή των υπηρεσιών αυτοεξυπηρέτησης μιας εταιρείας γίνεται με δικά της μέσα και προσωπικό. Άρα καμία συμφωνία για παροχή υπηρεσιών δεν ισχύει στην περίπτωση του Αποστολίδη.
Η Επιθεώρηση Εργασίας ζήτησε από την εταιρεία να εξετάσει την τήρηση των κανόνων ασφαλείας του αερολιμένα και να σταματήσει τυχόν παραβίαση του. Επίσης ζήτησε την κατάθεση της συμφωνίας μεταξύ DHL και ΕΑΤ προκειμένου να ενημερωθεί ο Σύλλογος και ο εργαζόμενος.
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,
Όπως αντιλαμβάνεσθε η εταιρεία προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις της, δείχνοντας για άλλη μια φορά την αφερεγγυότητα της. Θεωρεί ότι με τον αυταρχισμό , την αυθαιρεσία και την τρομοκρατία των εργαζόμενων θα επιβάλει την βούληση της. Δυστυχώς για αυτή τα επιχειρήματα της δεν γίνονται αποδεκτά από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα προβλήματα λύθηκαν. Χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσπάθεια, αλλά πάνω απ΄όλα χρειάζεται η συσπείρωση των εργαζόμενων και το αγωνιστικό φρόνημα.
Ο Σύλλογος θα συνεχίσει την προσπάθεια για λύση των προβλημάτων, προχωρώντας στις επιβεβλημένες ενέργειες. Σύντομα θα γίνει συγκέντρωση ενημέρωσης και λήψη αποφάσεων από τους εργαζόμενους για την διαμόρφωση της παραπέρα πορείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: