Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση για ΕΑΤ

Αθήνα 24/02/11
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις 22.02.11 συναντήθηκε το ΔΣ του Συλλόγου με την Διεύθυνση της ΕΑΤ μετά από πρόσκλησή της. Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και σας ενημερώνουμε για τα αποτελέσματα της:
1.Βαθμολόγιο-μισθολόγιο. Η εταιρεία παρουσίασε μια άλλη ερμηνεία για την υλοποίηση του συμφωνηθέντος και υπογραφέντος βαθμολογίου-μισθολογίου, όπου θεωρούσε ότι η κλίμακα προϋπηρεσίας συνδέεται με τον χρόνο παραμονής στην συγκεκριμένη ειδικότητα και όχι με το σύνολο της προϋπηρεσίας στην εταιρεία. Αυτή η ερμηνεία της εταιρείας ανατρέπει την βασική φιλοσοφία της ΣΣΕ των ΞΑΕ που αναφέρει ότι οι εταιρείες υποχρεούνται να έχουν κανόνες βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης. Ανατρέπει κάθε έννοια λογικής, αλλά και τα συμφωνηθέντα κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης, καθώς, η παραμονή στην ίδια θέση είναι πιο αποδοτική μισθολογικά από την προαγωγή. Δηλ. όταν προάγεσαι αντί να αποζημιώνεσαι, μέσω του μισθού σου, για την προαγωγή και τις αυξημένες ευθύνες που αναλαμβάνεις, καθηλώνεσαι μισθολογικά.
Αποδείξαμε με λογικά επιχειρήματα την λαθεμένη ερμηνεία που δίνει η εταιρεία-εκτός αν πρόκειται για να γνωστά «παιχνιδάκια» που κάνει κάθε φορά που «στριμώχνεται» σε κάτι, και δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει και θα μας απαντήσει σύντομα. Σε κάθε περίπτωση κάναμε καθαρό ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε την ερμηνεία της εταιρείας, και αν επιμείνει σημαίνει ότι διαλέγει για άλλη μια φορά την δημιουργία κλίματος σύγκρουσης.
2.Πρόγραμμα μετατροπής σε part-time. Η εταιρεία ενημέρωσε ότι έχει διαμορφώσει τα οικονομικά στοιχεία [ύψος αποζημίωσης και νέος μισθός], για κάθε εργαζόμενο ό οποίος θελήσει να επιλέξει την μετατροπή της σύμβασής του σε part-time.
Ο Σύλλογος επανέλαβε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της εταιρείας και έκανε καθαρό ότι θα αντιδράσει με όλα τα μέσα σε οποιαδήποτε προσπάθεια της εταιρείας για βίαιη επιβολή του μέσω απειλών και εκβιασμών.
3.Μεταφορά εργαζομένων από την DHL στην ΕΑΤ. Ζητήσαμε για άλλη μια φορά την μεταφορά των εργαζόμενων Αποστολίδη και Γκαγκασούλη, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες του στην ΕΑΤ αλλά ανήκουν στην DHL. Επισημάναμε για άλλη μια φορά την παράνομη ενέργεια της εταιρείας και το γεγονός ότι μέχρι τώρα προσπαθήσαμε να το λύσουμε μέσω του διαλόγου χωρίς αποτελέσματα και ότι είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στις απαραίτητες συνδικαλιστικές και νομικές ενέργειες για την λύση του. Για άλλη μια φορά δεν πήραμε απάντηση εκτός της δέσμευσης ότι θα απαντήσει και για αυτό το θέμα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Επειδή διάφοροι, ανάμεσα τους και η διεύθυνση της εταιρείας, «ενημερώνουν» τους εργαζόμενους για τις συναντήσεις αλλά και για τις «απόψεις» του Συλλόγου, σας επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι οι θέσεις και οι απόψεις του Συλλόγου εκφράζονται μέσα από τις επίσημες ανακοινώσεις του και όχι από την δήθεν πληροφόρηση ορισμένων. Οποιοσδήποτε έχει ερωτήματα, απορίες η αδιευκρίνιστα ζητήματα, παρακαλούμε να απευθύνεται στο ΔΣ του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: