Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

24ωρη Απεργία στις 22 Φλεβάρη 2001

Αθήνα 19/02/11
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όσο επιβεβαιώνεται καθημερινά ή αποτυχία των κυβερνητικών μέτρων για αντιμετώπιση της κρίσης, τόσο εντείνεται η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.
Όσο εντείνεται η επίθεση στις κατακτήσεις και στο εισόδημα μας τόσο περισσότερο επιδεινώνεται η κρίση.
Όσο επιδεινώνεται η κρίση τόσο περισσότερο γίνεται εμφανές ότι απώτερος στόχος των αντιλαϊκών μέτρων δεν ήταν ή έξοδος από την κρίση, αλλά, ότι χρησιμοποιήθηκε σαν άλλοθι για να ανατραπεί κάθε εργασιακή και κοινωνική κατάκτηση των εργαζόμενων.
Τόσο περισσότερο γίνεται καθημερινά κατανοητό ότι η αντίδραση των εργαζόμενων είναι η μόνη ελπίδα για ανατροπή αυτής της ανελέητης και πρωτοφανούς επίθεσης.
Όσο εντείνονται οι αντιδράσεις και οι αγώνες των εργαζόμενων, τόσο περισσότερο γίνεται καθαρό, ότι κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στο Κλάδο του και τόσο περισσότερο αναδεικνύεται η ανάγκη συντονισμού των αγώνων του με όλους τους εργαζόμενους.
Τόσο περισσότερο απαιτείται η πραγματική αντίδραση και όχι οι ντουφεκιές στον αέρα. Και ό στόχος της αντίδρασης είναι συγκεκριμένος και έχει ονοματεπώνυμο. Δεν είναι απλά κάποιοι που επιβουλεύονται τις κατακτήσεις μας. Είναι η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, και όσοι στηρίζουν την υποδούλωση της χώρας μας και του λαού στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους.
Γι΄αυτό αν δεν θέλουμε να χάσουμε και τα τελευταία απομεινάρια των κατακτήσεων μας.
Αν δεν θέλουμε να χειραγωγηθεί η σκέψη μας και υποδουλωθεί το μυαλό και η αξιοπρέπειά μας.
Συμμετέχουμε μαζικά, δυναμικά, αποφασιστικά στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 23 Φλεβάρη 2011 και συγκεντρωνόμαστε στις 10.30 στο Μουσείο.
Γιατί η ελπίδα υπάρχει στους αγώνες
Γιατί η αντίστασή μας είναι ο μεγαλύτερος φόβος τους
Γιατί η οργή και λαϊκή δυσαρέσκεια δεν κρύβεται, αλλά πρέπει να βρει την έκφρασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: