Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Απεργία DHL-EAT 06.12.10

07.12.10
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην DHL και την ΕΑΤ στις 06.12.10.

Οι εργαζόμενοι με την παρουσία τους και το αγωνιστικό τους φρόνιμα έδειξαν την αποφασιστικότητα τους να διεκδικήσουν τη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία παρά την προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού, που ακυρώθηκε στην πράξη από την παρέμβαση της ΥΠΑ, και παρά τις προηγούμενες απειλές και εκβιασμούς συναδέλφων δεν κατάφερε να υλοποιήσει τον στόχο της που ήταν ή διεκπεραίωση της αποστολής των εμπορευμάτων. Οι εργαζόμενοι ακύρωσαν στην πράξη με την περιφρούρηση τους τα σχέδια της εταιρείας.

Ο αγώνας μας για αντιμετώπιση της απόφασης της εταιρείας για μείωση του προσωπικού συνεχίζεται.

Καμιά αιτιολογία δεν μπορεί να στηρίξει την απόφαση της τοπικής διεύθυνσης, η οποία είναι εκτεθειμένη στην κεντρική διοίκηση, στους εργαζόμενους και στους πελάτες της.

Είναι εκτεθειμένη απέναντι, τόσο στο Υπουργείο Εργασίας, όσο και στον ΟΜΕΔ, όπου και οι δυο αναγνώρισαν τον εκβιαστικό χαρακτήρα της απόφασης της εταιρείας και ζήτησαν την έναρξη ουσιαστικού και χωρίς προαπαιτούμενα διαλόγου προκειμένου να βρεθεί τρόπος αποφυγής της μείωσης του προσωπικού.

Αυτόν τον διάλογο εμείς θα τον εξαντλήσουμε χωρίς να υποστέλλουμε την σημαία του αγώνα. Η πραγματοποίηση του διαλόγου εξαρτάται τώρα από την εταιρεία. Εμείς είμαστε εδώ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία. Να αποκρούσουν κάθε είδους τρομοκρατία, απειλές και εκβιασμούς. Τα σωματεία ήδη παίρνουν μέτρα γι΄αυτό.

Να ενισχύσουν με την συμμετοχή και την στήριξη των σωματείων την δύναμη τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κανείς δεν μπορεί από μόνος τους να αντιμετωπίσει αυτή την εργοδοτική επίθεση. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.


Με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Τα ΔΣ των Συλλόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια: