Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το κοινωνικό ρολόϊ γύρισε αιώνες πίσω. Ένα σύγχρονος Αρμαγεδών μας επαναφέρει βίαια στις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν τον μεσαίωνα. Το κοινωνικό μοντέλο που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, με την αναγκαία και κατακτημένη με αγώνες, εργασιακή και κοινωνική προστασία, δεν ταιριάζει στο νέο «μοντέλο» ληστρικής εκμετάλλευσης των εργαζόμενων.

Το κεφάλαιο, οι εργοδότες, μέσα από το άλλοθι της κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν, προσπαθούν να πάρουν την ιστορική ρεβάνς. Θέλουν πίσω όλα αυτά που αναγκασθήκανε να δώσουν με τον αγώνα, τον κόπο και αίμα γενεών εργαζομένων.

-Όλες οι εταιρείες, άσχετα αν έχουν οικονομικό πρόβλημα, μπορούν να ζητήσουν την μείωση των αποδοχών, μέσα από τις περίφημες Ειδικές Επιχειρησιακές Συμβάσεις Εργασίας.
-Κανένας περιορισμός στις απολύσεις για την περίοδο ισχύος αυτών των συμβάσεων.
-Η περίοδος δοκιμασίας από δύο μήνες φτάσει τους δώδεκα, με αποχώρηση του εργαζόμενου χωρίς αποζημίωση.
-κατάργηση στην ουσία των κλαδικών Συμβάσεων και επιβολή της ατομικής διαπραγμάτευσης.
-Διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από την δημιουργία εργοδοτικών σωματείων.
-Νέα επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Χρησιμοποιούν το ψέμα και την καταστολή για να αντιμετωπίσουν την εντεινόμενη κοινωνική αντίδραση, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις και που μεταφέρετε ακόμα και μέσα στις γραμμές της κυβέρνησης. Λένε ότι το μνημόνιο δεν αλλάζει και όμως τώρα «περηφανεύονται» ότι κατάφεραν να μειώσουν τις επιπτώσεις του μέσα από διαπραγμάτευση.

Κτυπούν αδιάκριτα, μικρούς και μεγάλους, διαλύοντας συγκεντρώσεις και πορείες, καταργώντας το στοιχειώδες συνταγματικό δικαίωμα στην συγκέντρωση και διαδήλωση.

Η δημοκρατία βρίσκεται στο απόσπασμα με τα καθημερινά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και την αστυνομοκρατία.

Δεν γίνεται να τους αφήσουμε να καταστρέψουν το μέλλον μας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να αδιαφορήσουμε. Πως θα απολογηθούμε στους νέους, στα παιδιά μας όταν μας ρωτήσουν γιατί τους κληροδοτήσαμε αυτό το σκοτεινό μέλλον;

Η ιστορία έχει δείξει ότι τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές και τις κατακτήσεις τις κατάφεραν αυτοί που κράτησαν την αξιοπρέπεια τους, δεν «μήδισαν» δεν κοίταξαν τον εαυτούλη τους.

Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010 και μαζική παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση.
Προσυγκέντρωση του Συλλόγου μας στο Μουσείο στις 10.30

Δεν θα αφήσουμε να μας καταργήσουν τις κατακτήσεις δεκαετιών. Θα αγωνισθούμε.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: