Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Στάση εργασίας 25.11.10

Αθήνα 23.11.10

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι ο απώτερος στόχος του μνημονίου και των δυνάμεων που το έφεραν και το στηρίζουν, δεν ήταν όπως λένε η αποφυγή της χρεοκοπίας και σωτηρία της χώρας μας, αλλά η σωτηρία των κερδών των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρήσεων και η ισοπέδωση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Η αποτυχία επίτευξης των οικονομικών στόχων του μνημονίου γίνεται το όχημα για νέα μέτρα εις βάρος των μόνιμων υποζυγίων.

-Αύξηση φορολογίας μέσω του ΦΠΑ
-Αύξηση της ανεργίας
-Μείωση μισθών
-Κατάργηση των ΣΣΕ
Ανεξέλεγκτες απολύσεις και αυθαιρεσία των εργοδοτών

«Δυστυχώς η πατρίδα δεν σώνεται αν δεν αφανισθούν οι εργαζόμενοι»

Αυτό είναι το δόγμα τους

Θα τους αφήσουμε;

Έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες;

Λέμε όχι. Δεν θα αφήσουμε να μας καταργήσουν τις κατακτήσεις δεκαετιών. Θα αγωνισθούμε.

Το ΔΣ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις 3ωρη Παναττική στάση εργασίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 25.11.10 και από τις 12.00 έως 15.00. Είναι μια πρώτη απάντηση στην επιχείρηση κατάργησης των δικαιωμάτων μας και στην επίθεση που γίνεται στον Κλάδο μας με τις μαζικές απολύσεις, τις μειώσεις αποδοχών την τρομοκρατία και την ανασφάλεια.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν, με την έναρξη της στάσης, στις εγκαταστάσεις της DHL στο αεροδρόμιο για να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους δοκιμαζόμενους συνάδελφους της EAT και της DHL.

Η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: