Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Σύσκεψη σωματείων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Oι πρώτες εκατό ημέρες της νέας διακυβέρνησης του Πασόκ ήταν αρκετές για να δείξουν την γρήγορη αλλαγή πορείας από τις ανέξοδες προεκλογικές εξαγγελίες, στην αποδοχή της συντηρητικής πολιτικής της ΝΔ της Ε.Ε και του ΣΕΒ. Σε ένα πρωτοφανή συντονισμό με τα ΜΜΕ προχωρούν στην δημοσιονομική τρομοκράτηση των εργαζομένων, με απώτερο σκοπό την επιβολή αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων και ξεπέρασμα της κρίσης μέσα από τις ίδιες πολιτικές που μας οδήγησαν σαυτή. Πάγωμα μισθών και συντάξεων, απολύσεις, επιβολή νέων φόρων, πάρα πέρα αποδιάρθρωση του χρόνου εργασίας, της μόνιμης, σταθερής και ασφαλιστικά καλυμμένης εργασίας.

Στο στόχαστρο αυτό το διάστημα έχουν μπει το ασφαλιστικό σύστημα, οι εργασιακές σχέσεις, το εισόδημα των εργαζόμενων. Ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε βάναυση ανατροπή πολύχρονων κατακτήσεων, όπως η κοινωνική ασφάλιση, η σταθερή και ασφαλισμένη εργασία, το 8ωρο, το εισόδημα είναι άμεσα ορατός. Η κυβέρνηση έχει ήδη εκδηλώσει τις διαθέσεις της.

Μπροστά σαυτή τη ζοφερή κατάσταση η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ) όχι μόνο αδυνατεί να οργανώσει και να εμπνεύσει την αντίσταση των εργαζόμενων, όχι μόνο δεν δίνει αγωνιστική διέξοδο στις αγωνίες, στις ανησυχίες και στις προσδοκίες των εργαζόμενων αλλά διασπά με την στάση της το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων με την απόφαση της για απεργία ξέχωρα από την ΑΔΕΔΥ. Με την στάση της αυτή διευκολύνει το πέρασμα των κυβερνητικών επιλογών και περιθωριοποιεί το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα.

Αν δεν υπάρξει ενωτικός αγωνιστικός συντονισμός των εργαζομένων, με άμεση προβολή και διεκδίκηση των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων τώρα μέσα σε αυτό το φόντο, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει στην χειρότερη εκδοχή του το αντιλαϊκό πρόγραμμα της Ν.Δ. που το «μαύρισε» ο λαός μας στις πρόσφατες εκλογές!!! Ήλθε επί τέλους η ώρα να πούμε ένα βροντερό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ σε όλους εκείνους που θέλουν να μας φορτώσουν και πάλι τις συνέπειες των πολιτικών τους.

Η ανάγκη αυτή μας οδήγησε στην ανάληψη της πρωτοβουλίας για κάλεσμα των σωματείων που προβληματίζονται και επιθυμούν μια αγωνιστική διέξοδο απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, σε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε σε ένα συντονισμό ενεργειών και δράσεων, που θα συμβάλουν στην ενεργοποίηση των εργαζόμενων στην ενωτική και αγωνιστική τους παρέμβαση για μια προγραμματισμένη εργατική αντεπίθεση που να αμφισβητεί την τρομοκρατία των ελλειμμάτων και του συμφώνου σταθερότητας, θα βάλει τις ανάγκες μας πάνω από τους νόμους της αγοράς για:

 Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα για να ζούμε από ένα μισθό
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
 Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων
 Ακύρωση των Ιδιωτικοποιήσεων μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων
 Δημόσια και πραγματικά Δωρεάν Παιδεία και Υγεία
 Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, διάλυση των μηχανισμών καταστολής και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Καλούμε τα Διοικητικά συμβούλια των σωματείων, συνδικαλιστές και εργαζόμενους σε σύσκεψη την Τετάρτη 27 Γενάρη 2010 και ώρα 18.00 στα Γραφεία της ΟΤΟΕ, Σίνα και Βησσαρίωνος.

Τα σωματεία
Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στον Κλάδο της Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΕΕΚΕΚ
Σύλλογος Προσωπικού Εναερίων Μεταφορών
Συνδικάτο Εργαζομένων εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών [ΣΕΕ-ΔΑΑ]
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓ-ΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓ-ΝΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΣΕΙΝΑΠ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: