Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Απολύσεις στην Austrian

Αθήνα 07/10/09

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν έχει όρια η κοινωνική αναλγησία της Austrian airlines, η οποία λίγο καιρό μετά τον εξαναγκασμό για «εθελούσια» αποχώρηση συναδέλφων και την απειλή απόλυσης αρκετών άλλων, προχωράει τώρα στην απόλυση του συνόλου των εργαζομένων στην χώρα μας, αναθέτοντας το έργο σε GSA.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η επιλογή αυτή ταυτίζεται χρονικά με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας από την Lufthansa. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι τυχαίο η είναι μέσα στο γενικότερο σχεδιασμό της σε τέτοιες περιπτώσεις εξαγοράς μικρότερων εταιρειών. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν αυτές οι επιλογές, κρύβουν και σκέψεις για άλλες αλλαγές που αφορούν και την Lufthansa.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας καταγγέλλει και καταδικάζει την αντεργατική επιλογή της Austrian airlines δηλώνοντας συγχρόνως την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της εταιρείας. Για άλλη μια φορά γίνεται καθαρό ότι η έλλειψη συνολικής και συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που γεννούνται από τις αναδιαρθρώσεις των αερομεταφορών, οδηγεί στην δραματική συρρίκνωση του Κλάδου και την απώλεια θέσεων εργασίας.

Καλούμε για άλλη μια φορά την ΟΠΑΜ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να αναλάβει πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του προβλήματος από το σύνολο του Κλάδου. Να καταγγείλει σε όλους του αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και στην κοινωνία στην αντεργατική επίθεση που δέχεται ο Κλάδος. Να θέση την Πολιτεία προ των ευθυνών της και να ζητήσει την λήψη μέτρων για την αποφυγή των απολύσεων την στιγμή που δεν διακόπτεται η δραστηριότητα της εταιρείας στην χώρας μας. Αν εξαντλήσει την δράση της σε μια εθιμοτυπική ανακοίνωση τότε θα επιτείνει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους και την αφερεγγυότητα της ΟΠΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: