Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Ανακοίνωση απεργία 12 Δεκέμβρη

Αθήνα 06/12/07

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καθημερινά παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού μας συστήματος. Οι επιθετικές δηλώσεις του ενός Υπουργού εναλλάσσονται με δηλώσεις εφησυχασμού της κοινής γνώμης από κάποιο άλλο Υπουργό. Γίνεται μια τεράστια επικοινωνιακή προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα στην κοινή γνώμη προκειμένου να περάσουν ανώδυνα οι αντιασφαλιστικές πολιτικές που θίγουν βάναυσα βασικές κατακτήσεις των εργαζόμενων. Η ουσία των αλλαγών δεν διαφέρει σε τίποτα από τις αλλαγές που επιχείρησε ο Γιαννίτσης και οδήγησαν στη μεγαλειώδη εκείνη απεργία και συλλαλητήριο που ανάγκασε την κυβέρνηση να υποχωρήσει άτακτα.

-Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η απαλλαγή του κράτους από τις θεσμοθετημένες οικονομικές της υποχρεώσεις, η μη επιστροφή των χρεωστούμενων στα ταμεία, η συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, στο όνομα των δημοσιονομικών προβλημάτων και το άνοιγμα του δρόμου για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

-Ο περίφημος κοινωνικός διάλογος, όπως εξελίσσεται, αποτελεί το αναγκαίο άλλοθι για να νομιμοποιηθούν αντιλαϊκές και αντιασφαλιστικές επιλογές.

Για το συνδικαλιστικό κίνημα:

- Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού μας συστήματος είναι αδιαπραγμάτευτος.

-Το ασφαλιστικό μας σύστημα πρέπει να βασίζεται στην αλληλεγγύη των γενεών και να έχει αναδιανεμητικό και όχι κεφαλοποιητικό χαρακτήρα. Απορρίπτει το σύστημα των τριών πυλώνων που βασικό της στοιχείο είναι η λεγόμενη εθνική σύνταξη, και η ιδιωτική ασφάλιση .

-Η οικονομική βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος εξαρτάται και από πολιτικές ανάπτυξης της οικονομίας που θα μειώνουν την ανεργία, θα αυξάνουν τα εισοδήματα, θα εξασφαλίζουν πλήρη και σταθερή εργασία.

-Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του συστήματος απαιτεί την σταθερή, θεσμοθετημένη και εγγυημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με την μορφή της τριμερούς χρηματοδότησης.

-Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του συστήματος δεν μπορεί να αντιπαραθέτει την μια γενιά στην άλλη και γι΄αυτό πρέπει να καταργηθούν όλες οι διατάξεις νόμων που δημιουργούν διαφορετικές κατηγορίες ασφαλισμένων.

-Η κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει όλες τις θεσμοθετημένες οικονομικές της υποχρεώσεις, να μην λειτουργεί σαν κρατικός «μπαταχτσής», να καταβάλλει τα οφειλόμενα στα ταμεία, να δημιουργήσει ειδικό λογαριασμό για την επιστροφή των ληστευθέντων από τα ταμεία με την φορολόγηση αυτών που ωφελήθηκαν από την ληστεία, να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας.

-Καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Αντίθετα οι εργαζόμενοι πρέπει να ωφεληθούν από τα αποτελέσματα της οικονομικής ανάπτυξης, της ανάπτυξης της παραγωγικότητας με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, βαδίζοντας σταδιακά στην μείωση των ορίων ηλικίας.

Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να θιγούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Δεν θα δεχθούν την υπονόμευση του μέλλοντός τους και του μέλλοντος των παιδιών τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 12 Δεκέμβρη 2007. Τους καλεί να δώσουν το μαζικό, δυναμικό και αγωνιστικό τους παρόν στην συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11.00, για να δώσουμε το μήνυμα της αντίστασης και της αντίδρασης στα αντιασφαλιστικά μέτρα που επιδιώκει η κυβέρνηση. Το ΔΣ καλεί τους εργαζόμενους σε προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: