Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Οχι στις απολύσεις στη Lufthansa


                                                                                                                                                     Αθήνα29.11.17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2017 σε σύσκεψη των εργαζομένων στην Lufthansa έγινε αποτίμηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην  εταιρεία με αφορμή τις εξαγγελθείσες απολύσεις και  συζητήθηκε η προοπτική της αντιμετώπισης των επιλογών της εταιρείας.
Η πλειοψηφία των συναδέλφων αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αρνούμενη να αποδεχτεί το πρόγραμμα συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας  που έχει εκπονήσει η εταιρεία με πρόφαση την  εθελούσια έξοδο.
Η Lufthansa προσπαθώντας να δημιουργήσει την εικόνα της ανυποχώρητης εργοδοσίας από τη μια μεριά, αλλά και να διχάσει τους εργαζόμενους μεταξύ αυτών που αποχωρούν και αυτών που παραμένουν στην εργασία τους, προχώρησε στην αναγγελία της απόλυσης των συναδέλφων   Μελά και Φαμπρίκατζη.
Το ΔΣ του Συλλόγου καταγγέλλει αυτή την ανάλγητη συμπεριφορά της εταιρείας να προχωρήσει   σε αυτές τις απολύσεις, απορρίπτοντας οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση είχε κατατεθεί στα πλαίσια των διμερών επαφών.
Το ΔΣ υλοποιώντας τον σχεδιασμό που αποφασίστηκε στη σύσκεψη των εργαζομένων, προχωράει σε κλιμάκωση των ενεργειών του για την αντιμετώπιση των επικείμενων απολύσεων με πρώτο βήμα τη διμερή συνάντηση με τον Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Το ΔΣ καλεί τους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορση και σε αναμονή νεώτερης ενημέρωσης.
Για το ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΜΝΗΝΟΥ Κ.                                                                                   ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: