Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Που είναι......η δόση;

Με μια καταρρέουσα ελάχιστη πλειοψηφία η τρικομματική κυβέρνηση πέρασε προχθές από την Βουλή τα χειρότερα μέτρα εναντίον των εργαζόμενων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, που γνώρισε η χώρα μας μετά, τουλάχιστον, από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η ίδια μέθοδος των απειλών των εκβιαστικών διλημμάτων, την τρομοκρατίας, της καταστολής, που χρησιμοποιήθηκαν κάθε φορά που έπρεπε να πάρουμε μια δόση, επαναλήφθηκε και τώρα. Μια θλιβερή πλειοψηφία, χωρίς κουράγιο και επιχειρήματα, περικυκλωμένη από ένα παθιασμένο και αποφασισμένο πλήθος που αψήφησε την κακοκαιρία και τα χημικά, έκανε για άλλη μια φορά το "καθήκον" της απέναντι στους κυρίους της, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τους τραπεζίτες, την ΕΕ και το ΔΝΤ.


Πόσο άκαρδοι όμως είναι αυτοί οι "κύριοι" που δεν εκτιμούν με τίποτα τις προσπάθειες των "υπηρετών τους. Ακύρωσαν μέσα σε λίγες ώρες το πολυφορεμένο επιχείρημα ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα δεν παίρνουμε την δόση με αποτέλεσμα την χρεοκοπία. Θα δούμε πότε θα πάρετε την δόση. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες ακόμα, είπαν οι "κύριοι" τους. Για να αποδείξουν για άλλη μια φορά ότι η  μοναδική τους επιδίωξη είναι η ισοπέδωση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Η αφαίρεση των κατακτήσεων τους. Η δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού υποταγμένου στις επιβουλές των εργοδοτών. Μια ματιά στους εργασιακούς χώρους το αποδεικνύει.

Όσοι έχουν τις αυταπάτες ότι οι εργοδότες οι δικοί τους είναι καλύτεροι από τους άλλους και δεν θα εκμεταλλευτούν τις νομοθετικές ρυθμίσεις του μνημονίου, η, ότι αν είμαστε εμείς καλοί μαζί τους, δεν απεργούμε, είμαστε υπάκουοι και πρόθυμοι, τότε, πιθανόν να μας "ξεχάσουν" από τα μελλοντικά τους αντεργατικά  σχέδια, ε τότε, πραγματικά είναι μακρυά νυκτωμένοι. Η ίδια η ζωή τους διαψεύδει.

Η ιστορία των κοινωνιών έχει δείξει ότι τίποτα δεν αλλάζει, καμία πρόοδος δεν επιτελείται υπέρ των εργαζόμενων, χωρίς τον αγώνα τους, την συλλογικότητα τους, την αλληλεγγύη τους, ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ. Ας σκεφτούν ορισμένοι ότι έχουν και παιδιά και κάποτε θα τους ρωτήσουν τι έκαναν για αυτά, για να μπορέσουν να βρούν ένα καλύτερο μέλλον, εδώ, στην χώρα τους και όχι μετανάστες σαν τους παππούδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: