Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΟΧΙ στις απολύσεις DHL-EAT

16.11.10
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε στις 13.11.10 η ανοικτή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην DHL και την ΕΑΤ, με μεγάλη συμμετοχή και αγωνιστικό πνεύμα.

Η ΓΣ θεωρεί την απόφαση της κερδοφόρας DHL, για μείωση των θέσεων εργασίας, σαν αδικαιολόγητη και προκλητική που με απροκάλυπτο τρόπο υποδηλώνει τον απώτερο στόχο της που είναι η αύξηση της κερδοφορίας της σε βάρος των εργαζόμενων και η δημιουργία συνθηκών μεγαλύτερης εκμετάλλευσης τους.

Η ΓΣ θεωρεί την απόφαση της εταιρείας ηθικά καταδικαστέα διότι γίνεται σε συνθήκες όπου οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες της κρίσης, έχουν μειωθεί οι θέσεις εργασίας κατά 150 μέσα στα δύο τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί η εντατικοποίηση της εργασίας, έχει μειωθεί το εισόδημα τους λόγω του παγώματος των μισθών και έχουν ενταθεί τα συμπτώματα καταστρατήγησης ΣΣΕ και εργατικής νομοθεσίας από την εταιρεία.

Η ΓΣ αποφάσισε τα παρακάτω:
-Οι Σύλλογοι δεν διαπραγματεύονται όρους εθελούσιας αποχώρησης εργαζόμενων.
-Οι Σύλλογοι δεν δέχονται απολύσεις και θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια.
-Οι Σύλλογοι ζητούν την ανάκληση της απόφασης της εταιρείας
-Οι Σύλλογοι θα προχωρήσουν σε μια σειρά συνδικαλιστικές ενέργειες, όπως διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις, δημοσιοποίηση του προβλήματος, κοινές παρεμβάσεις με άλλα σωματεία κ.λ.π προκειμένου να αντιμετωπίσει την απόφαση της εταιρείας.
-Οι Σύλλογοι θα προχωρήσουν σε σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων σύμφωνα με την εξουσιοδότηση της ΓΣ και σε χρόνο που θα καθορισθεί σύμφωνα με τις εξελίξεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16.11.10 μετά από πρόσκληση της εταιρείας, οι Σύλλογοι την ενημέρωσαν για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης της, προτείνοντας την έναρξη μιας διαδικασίας διαλόγου για την αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων σε μια διαφορετική λογική αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της εταιρείας και αναπτυξιακής κατεύθυνσης.

Η εταιρεία δεν θέλησε να τοποθετηθεί στην επιχειρηματολογία των σωματείων, ανέτρεξε στις ανακοινώσεις της και επέμενε στην υλοποίηση μιας απόφασης που πάρθηκε από την τοπική διεύθυνση, αγνοώντας ακόμα και την εφαρμοζόμενη εταιρική πρακτική που ορίζεται τόσο από τις εσωτερικές της διαδικασίες, όσο και από τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εργαζομένων και τον εκπρόσωπο της στην χώρα μας.

Η στάση της εταιρείας δείχνει ότι επιμένει σε μια ηθικά καταδικασμένη απόφαση, μια απόφαση που δεν στηρίζεται σε κανένα υπολογισμό των οικονομικών και λειτουργικών επιπτώσεων των επιλογών της, δεν έχει αναπτυξιακή προοπτική, απλά βασίζεται σε ένα «καπρίτσιο» της τοπικής διεύθυνσης και με «δέλεαρ» την «εξαγορά» της ανεργίας μέσω της εθελούσιας εξόδου. Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο που επικαλείται η εταιρεία μέσα από τις δημοσιεύσεις και τις αφίσες της?

Τα ΔΣ των Συλλόγων, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΓΣ, αποφάσισαν την έναρξη των κινητοποιήσεων με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αλίμου, την Παρασκευή 19.11.10 και ώρα 08.30 καθώς επίσης και την Δευτέρα 22.11.10 στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου στις 09.30

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και να εκφράσουν με δυναμισμό το πνεύμα της ΓΣ στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης στα σχέδια της εταιρείας.

Καλούμε τα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα, τα σωματεία του χώρου, τα σωματεία που με διάφορες μορφές εξέφρασαν την συμπαράστασή τους, να παραβρεθούν και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: