Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Ανακοίνωση για απεργία 13/2/08

Αθήνα 06/2/08

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Η μεγαλειώδης συμμετοχή στην απεργία και το συλλαλητήριο της 12Δεκέμβρη 2007, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις κυβερνητικές προσπάθειες για ανατροπή των ασφαλιστικών μας κατακτήσεων. Η παραίτηση του Υπουργού Εργασίας, ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλείται η κυβέρνηση, ήταν η πρώτη κίνηση για αναπροσαρμογή της τακτικής της, μπροστά στην ογκούμενη δυσαρέσκεια και αντίδραση των εργαζομένων. Η αλλαγή του Υπουργού εργασίας δεν έγινε για να αναστείλει, αλλά για να συνεχίσει πιο αποτελεσματικά το πέρασμα της πολιτικής της με άλλους όρους, πιο επικοινωνιακούς.

Η εφαρμογή του νόμου Ρέππα από 1-1-08, η συνέχιση της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ο νέος γύρος λιτότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών όπως η Ολυμπιακή και τα λιμάνια, η εκπαίδευση και η υγεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιμένει στην αντιλαϊκή της πολιτική με όποιοδήποτε κόστος.

Ο αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση δεν περιορίζεται μόνο στα επιχειρούμενα κυβερνητικά μέτρα. Ξεκινάει, πρώτα από όλα από την μη εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου Ρέππα, που ως γνωστόν προβλέπει: μείωση των συντάξεων, ενοποιήσεις ταμείων, αυξήσεις εισφορών εργάσιμου χρόνου ειδικά για τους νέους ασφαλισμένους κλπ. Οι τελευταίες εξελίξεις στα διεθνή χρηματιστήρια έχουν δώσει καθοριστικό πλήγμα στα ιδεολογήματα της ελεύθερης αγοράς και της δήθεν αξιοποίησης των αποθεματικών των Ταμείων. Οι συνέπειες είναι ήδη τραγικές.

Η εξαγγελία της απεργίας στις 13/2/08, μας δίνει ακόμα μια ακόμα ευκαιρία για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση. Οχι μόνο για να επιστραφούν τα κλεμμένα στα ταμεία, αλλά και να καταργηθούν οι νόμοι Σιούφα- Ρέππα και όλες οι αντιασφαλιστικές διατάξεις. Και έχουμε όλες τις δυνατότητες να το πετύχουμε.

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να θέσει επιθετικά και αγωνιστικά το πλαίσιο και τα αιτήματα του για λύση του ασφαλιστικού προβλήματος, θέτοντας αυτό την ατζέντα της συζήτησης, μακριά από προσχηματικούς διαλόγους και επικοινωνιακά τρυκ. Αυτή η λογική μπορεί να αποτελέσει την βάση πάνω στην οποία θα αναπτυχθούν οι αγώνες της επόμενης μέρας, που θα συσπειρώνουν τους εργαζόμενους και θα είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι.

Παράλληλα ξεκινάει η μάχη των ΣΣΕ, στην οποία οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμα χρονιά λιτότητας. Η μείωση των εισοδημάτων, η συνεχιζόμενη ακρίβεια, η συνεχής απόκλιση από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρον μισθών από την μια μεριά και η τεράστια συγκέντρωση πλούτου στα χέρια των λίγων, δεν αφήνει περιθώρια για αποκλίσεις από την διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων που θα ανταποκρίνονται στην κάλυψη των απωλειών λόγω πληθωρισμού, στην καταβολή μεριδίου από την αύξηση του ΑΕΠ και στην σταδιακή σύγκλιση με τους Ευρωπαϊκούς μισθούς

Το ΔΣ του Συλλόγου πιστεύει στις δυνατότητες του σ.κ. και στην νικηφόρα προοπτική του. Γι΄αυτό η επιτυχία και η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 13/2/08, μπορεί να βάλει τέλος στις επιχειρούμενες αντιασφαλιστικές και αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

Το ΔΣ του Συλλόγου θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση για να ανακοινώσει στους εργαζόμενους την μορφή της συμμετοχής μας στην απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: