Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Περί μετενέργειας των ΣΣΕ -> Τεκμηρίωση




       Άρθρο 9 του Ν.1876/1990:

"1.  Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας συνάπτονται για ορισμένο ή αόριστο χρόνο. Κάθε συλλογική σύμβαση εργασίας, που προβλέπει διάρκεια  ισχύος  πέρα  από  ένα  έτος,  θεωρείται  ότι  έχει  αόριστη διάρκεια.  Η διάρκεια της ισχύος δεν μπορεί να είναι μικρότερη από ένα έτος. 2. Η ισχύς της συλλογικής σύμβασης εργασίας αρχίζει από την ημέρα της κατάθεσής της στην αρμόδια υπηρεσία και λήγει με την πάροδο του χρόνου που συμφωνήθηκε ή με καταγγελία σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού. 3. Τα συμβαλλόμενα μέρη μπορούν να ορίσουν για τη συλλογική σύμβαση εργασίας αναδρομική ισχύ έως την ημέρα της λήξης ή της καταγγελίας της προηγούμενης συλλογικής σύμβασης εργασίας, από την οποία αρχίζει να υπολογίζεται η διάρκειά της και, σε περίπτωση που δεν υπάρχει προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας, από την έναρξη των διαπραγματεύσεων. 4. Οι κανονιστικοί όροι συλλογικής  σύμβασης, που έληξε ή καταγγέλθηκε, εξακολουθούν να ισχύουν επί ένα εξάμηνο και εφαρμόζονται και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 8. 5. Μετά  την πάροδο του εξαμήνου οι υφιστάμενοι όροι εργασίας εξακολουθούν να ισχύουν μέχρις ότου λυθεί ή τροποποιηθεί η ατομική σχέση εργασίας."

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Διαπραγμάτευση ΣΣΕ 2012-Η συσπείρωση των εργαζόμενων απαιτεί ξεκάθαρο τοπίο


Κλίμα ανησυχίας έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στον χώρο των ΞΑΕ, σχετικά με την πορεία διαπραγμάτευσης της ΣΣΕ 2012 και προέρχεται από δύο μεριές. Η μία είναι η πλευρά της εργοδοσίας η οποία προσπαθεί να καλλιεργήσει την αντίληψη ότι το μέλλον της ΣΣΕ εξαρτάται από τις όποιες επιλογές της και η άλλη μεριά, από κάποιους συναδέλφους του κλάδου, εκλεγμένους συνδικαλιστές η μη και κάποιους κακοπροαίρετους που μέσα από ανακρίβειες λόγω άγνοιας, η προσωπικές ιδιοτελείς σκοπιμότητες "ενημερώνουν" με κάθε είδους πληροφορίες η εκτιμήσεις, τους εργαζόμενους.
Ο Σύλλογός μας με την μέχρι σήμερα πάγια τακτική του, προσπαθεί να ενημερώνει τους εργαζόμενους με ταχύτητα, σοβαρότητα, ακρίβεια και έλεγχο των πληροφοριών. Η έγγραφη ενημέρωση δεσμεύει το Σύλλογο για την ακρίβεια των τοποθετήσεων του αλλά  συγχρόνως αναλαμβάνει και την ευθύνη των δημοσιεύσεων του. Έτσι λοιπόν και σήμερα θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε ορισμένες έννοιες και να απαντήσουμε  σε ανακρίβειες, λασπολογίες και ύποπτες επιθέσεις που γίνονται στο Σύλλογο.
-Σχετικά με την έννοια της καταγγελίας της ΣΣΕ. Η τακτική αυτή ακολουθείται συνήθως όταν λήγει η χρονική ισχύς μιας ΣΣΕ και ξεκινάει η διαδικασία σύναψης νέας. Μέχρι τώρα η διαδικασία αυτή ακολουθιώταν από την μεριά των εργαζόμενων, δηλ. των συνδικάτων. Η ΓΣΕΕ π.χ. ακολουθεί πάγια αυτή την τακτική της καταγγελίας και καλεί τις εργοδότες σε διαπραγματεύσεις για την νέα ΣΣΕ. Στον κλάδο των ΞΑΕ μέχρι σήμερα ακολουθιώταν η διαδικασία της πρόσκλησης, εκ μέρους της ΟΠΑΜ, της εργοδοτικής οργάνωσης AOFA, για συνομιλίες με στόχο την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, χωρίς την προηγούμενη καταγγελία της. Αυτό που άλλαξε φέτος είναι το γεγονός ότι, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, την πρωτοβουλία για την καταγγελία της ΣΣΕ την έχει η AOFA. Την  σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας την εξηγήσαμε στο προηγούμενο άρθρο. Αυτή λοιπόν η καταγγελία, με κανένα τρόπο δεν σημαίνει ότι καταργεί αυτόματα τη ΣΣΕ. Διότι τη καταγγελία ακολουθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για σύναψη νέας ΣΣΕ, ανεξαρτήτως περιεχομένου.
-Η ανησυχία λοιπόν έχει προέλθει από τις "πληροφορίες" κάποιων που αγνοούν αυτές τις διαδικασίες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα επίσης και η "πληροφορία" ότι η AOFA κατάργησε την σύμβαση. Αν ήταν τόσο εύκολο, με μια μονομερή απόφαση, να καταργούνται οι ΣΣΕ, τότε, σήμερα δεν θα υπήρχε καμία. Επίσης οι εργαζόμενοι στις ΞΑΕ πρέπει να γνωρίζουν ότι οι διαδικασία των διαπραγματεύσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
-Αν όμως αυτή η παραπληροφόρηση προέρχεται από συναδέλφους που δεν είναι καλά ενημερωμένοι η αγνοούν βασικές συνδικαλιστικές διαδικασίες, η άλλη παραπληροφόρηση που προέρχεται από κάποια στελέχη εταιρειών, είναι ύποπτη και επικίνδυνη. Προέρχεται από κάποιους οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα προσωπικά ιδιοτελή τους συμφέροντα με αντάλλαγμα  την ομηρία των υπόλοιπων εργαζόμενων όχι μόνο των εταιρειών τους αλλά και του υπόλοιπου κλάδου. Είναι όλοι αυτοί που στις κατά καιρούς δυσκολίες του κλάδου πρωτοστατούσαν στην εξυπηρέτηση των εργοδοτικών επιδιώξεων με το αζημίωτο. Στόχος τους λοιπόν αυτή τη φορά είναι η αξιοποίηση της ανασφάλειας που επικρατεί στους εργαζόμενους από την γενικότερη πολιτική κατάσταση, από την ένταση της τρομοκρατίας και της αβεβαιότητας για το μέλλον τους για να πετύχουν την υποταγή τους στις επιδιώξεις εργοδοτών που είναι η τροποποίηση προς το χειρότερο της ΣΣΕ μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις, ανεξάρτητα του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης της ΟΠΑΜ με την AOFA. Αυτοί δηλ. υποσκάπτουν, πριν καν ξεκινήσουν, τις δυνατότητες υπογραφής νέας ΣΣΕ. Είναι οι ευνοημένοι  του κλάδου, που αφού ευεργετήθηκαν από τους αγώνες των υπολοίπων εργαζόμενων, τώρα στρέφονται εναντίον τους. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.
-Εμπόδιο σε αυτές τους τις επιδιώξεις είναι όσοι εργαζόμενοι δεν παζαρεύουν την αξιοπρέπεια τους, επιμένουν να σέβονται τους αγώνες που έχουν δοθεί στο παρελθόν, αντιστέκονται στις επιδιώξεις των εργοδοτών και δεν χαραμίζουν το μέλλον τους για την εξυπηρέτηση της ιδιοτέλειας κάποιων. Εμπόδιο βέβαια είναι και ο Σύλλογός μας, που αντιπροσωπεύει περίπου τον μισό κλάδο, και εξακολουθεί να στέκεται εμπόδιο σε αυτές τις επιδιώξεις, όπως κάνει χρόνια τώρα. Γιαυτό και δέχεται μια χυδαία και προβοκατόρικη επίθεση, με περιεχόμενο την πολιτική στοχοποίηση και την προσπάθεια διχασμού των εργαζόμενων με βάση τις πολιτικές τους προτιμήσεις και όχι την ενότητα τους στην βάση των κοινών συμφερόντων, τα ψέματα σχετικά με την  σύνθεση των μελών του -αν δηλαδή αντιπροσωπεύει αεροπορικές εταιρείες μόνο, πράγμα που το γνωρίζουν πολύ καλά γιατί και το μητρώο μελών αλλά και το καταστατικό μας βρίσκεται κατατεθημένο στην ΟΠΑΜ και δεν θα μπορούσε το σωματείο μας να συμμετάσχει στα όργανα της αν δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του καταστατικού της ΟΠΑΜ -έως και το ότι μέλος του ΔΣ έχει μηνυθεί για χειροδικία!!!!!! Φτάσανε στο σημείο να παραπλανούν εργοδότες ότι έχει προγραμματισθεί απεργία για την επόμενη βδομάδα!!!!!! Με τέτοιες μεθόδους και επιχειρήματα προσπαθούν να αποτρέψουν εργαζόμενους από την ένταξή τους στον Σύλλογο, την αποχώρηση άλλων από αυτόν  και  την προτροπή τους για ένταξη σε  άλλο Σύλλογο που θεωρείται πιο "βολικός" για τους εργοδότες. Δεν κρύβουν, αλλά αντίθετα το διαδίδουν ξεδιάντροπα, ότι μέσα από τον Σύλλογό μας δεν μπορούν εύκολα οι εργοδότες να περάσουν επιχειρησιακή σύμβαση. Γιατί αυτό είναι ο στόχος τους.Αν λοιπόν οι εργαζόμενοι θέλουν να χάσουν ότι έχουν κατακτήσει μέχρι τώρα, δεν έχουν παρά να τους ακολουθήσουν. Τώρα οι μάσκες πέφτουν.Παραδέχονται με τα επιχειρήματα τους ότι η ύπαρξη της ΣΣΕ μέχρι σήμερα οφείλεται σε όλους αυτούς που δεν παζάρεψαν την κατάργηση της. Θέλουμε όμως να τους προειδοποιήσουμε για άλλη μια φορά.
-ΤΟΥΣ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.
-ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
-ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ.
-ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΗΝ AOFA Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.
ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ.
-Εμείς σε αντίθεση με όλους αυτούς, τις αφετηρίες που ξεκινούν και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν, ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ και θα προσφέρουμε όλες μας τις δυνάμεις για να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα αυτή η δύσκολη πορεία της ΣΣΕ. Το μέτωπο το δικό μας είναι στραμμένο ενάντια στην πηγή των προβλημάτων, σε αυτούς που εξυπηρετούνται από τις αντεργατικές πολιτικές και η προσπάθεια μας αποβλέπει στην προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων. Τους υπόλοιπους τους αφήνουμε στην κρίση σας.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Διαπραγμάτευση ΣΣΕ 2012



‘Ολοι αναγνωρίζουν ότι η πορεία διαπραγμάτευσης της ΣΣΕ 2012 θα είναι η δυσκολότερη από κάθε άλλη χρονιά.
Το νομικό οπλοστάσιο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τις αλλαγές στον νόμο για τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις και στις διαδικασίες προσφυγής στον ΟΜΕΔ, καθώς επίσης και το κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας που προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι εργοδότες, υποχρεώνουν την ΟΠΑΜ να αντιμετωπίσει δύο σημαντικά ζητήματα:
-Την αξιολόγηση των δυνατοτήτων της εργοδοσίας και τις πιθανές κινήσεις που μπορεί να κάνει, με αφετηρία το γεγονός ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να περιορίσει την δυνατότητα μας για σύναψη ΣΣΕ, αλλά και αν μπορεί, να καταφέρει κτύπημα και στην ίδια την ΣΣΕ.
-Με ποια αιτήματα και με ποιες διαδικασίες θα διεκδικηθεί η ΣΣΕ και πώς θα ενεργοποιηθεί στον μεγαλύτερο βαθμό ο Κλάδος προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν  προκλήσεις της ΑΟFA.
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επίσημη θέση της AOFA σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει. Αυτό που έχουμε υπόψην μας είναι η διαμόρφωση δύο τάσεων στους κόλπους της, αυτής που επιδιώκει μια σκληρή αντιπαράθεση με την ΟΠΑΜ και τους εργαζόμενους με στόχο, αν είναι δυνατόν, την κατάργηση της σύμβασης και μιας άλλης που βλέπει με πιο μετριοπαθή τρόπο την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, με περιεχόμενο ίσως την διεκδίκηση κάποιων αλλαγών στην ΣΣΕ.
Το ποια τακτική θα επιλέξει η AOFA θα καθορίσει και την αντίδραση της ΟΠΑΜ. Είναι γεγονός ότι στις εταιρείες έχουν εμφανισθεί επανειλημμένα κρούσματα αυθαιρεσίας, παραβίασης της ΣΣΕ και καλλιέργειας κλίματος ανασφάλειας και τρομοκρατίας. Αυτή η κατάσταση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, αν κρίνουν ότι έχουν την δυνατότητα, θα ακολουθήσουν μια σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις. Η επιλογή τους αυτή όμως θέτει προ των ευθυνών τους αυτούς που την επιλέγουν, διότι θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κλίμα στον κλάδο, μιας και η ΣΣΕ των ΞΑΕ για τους εργαζόμενους αποτελεί casus belli και αποτελεί επένδυση ζωής.
Αν επιλεγεί μια πιο μετριοπαθής τακτική, δηλαδή την διαπραγμάτευση της νέας σύμβασης, τότε πιθανόν να τεθούν στο τραπέζι ζητήματα αλλαγών τα οποία έχουν τεθεί στο τραπέζι και στο παρελθόν, είναι μόνιμη επιδίωξη της AOFA, αλλά που όμως, η τακτική αυτή, αποτελεί μέρος του διαλόγου που γίνεται κάθε φορά. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι έτσι γίνεται ευκολότερη η διαπραγμάτευση, διότι τα όπλα που έχουν τώρα οι εργοδότες είναι περισσότερα από το παρελθόν. 
Αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ξεκινήσει. Οι μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η AOFA επιλέγει το σκληρό σενάριο της καταγγελίας της σύμβασης με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή την επιλογή της σύγκρουσης με τον κλάδο.

 H ΟΠΑΜ έχει μέχρι στιγμής διαμορφώσει τα αιτήματα προς διαπραγμάτευση, τα οποία ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες και παίρνουν υπόψην και την δεδομένη συγκυρία.
Το σημαντικότερο στοιχείο όμως στην φετινή διαπραγμάτευση δεν είναι ούτε τα αιτήματα ούτε η στάση της AOFA, η οποία έτσι και αλλιώς ήταν προβλέψιμη. Το σημαντικό στοιχείο είναι με ποιους όρους, με ποιες προϋποθέσεις και με ποια μέσα οδεύει η ΟΠΑΜ προς τις διαπραγματεύσεις.
Αν επιβεβαιωθεί η επιλογή της AOFA, δημιουργείται ένα νέο σκηνικό το οποίο δεν το είχαμε στο παρελθόν. Η AOFA γνωρίζει ότι κατάργηση της σύμβασης δεν μπορεί να πετύχει για τους λόγους που έχουμε αναλύσει και σε άλλα άρθρα. Αυτό που αποσκοπεί με αυτή την τακτική είναι να δημιουργήσει ένα δυσμενέστερο πεδίο διαπραγμάτευσης για την OΠΑΜ. Το μήνυμα που θέλει να στείλει στους εργαζόμενους είναι ότι τώρα μπορεί να επιβάλει την άποψή της, να εντείνει το κλίμα ανασφάλειας, να σπείρει την απογοήτευση στους εργαζόμενους. Και να δημιουργήσει τους όρους, αν τελικά δεν υπογραφεί ΣΣΕ, να προχωρήσει σε επιχειρησιακές η ατομικές συμβάσεις, πιστεύοντας έτσι ότι μπορεί να αλλάξει, προς το δυσμενέστερο, τους όρους της ΣΣΕ.
Βασικό λοιπόν στοιχείο στην διεκδίκηση της ΣΣΕ πρέπει να είναι η συσπείρωση των εργαζόμενων προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες που θα παρουσιασθούν. Σήμερα έχει ενταθεί η αυθαιρεσία, η παρανομία, η παραβιάσεις της ΣΣΕ και έχει αρχίσει να δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας. Αν δεν αντιμετωπισθεί αυτό το κλίμα σε επίπεδο κλάδου τότε η όποια προσπάθεια διεκδίκησης και αντιμετώπισης της τακτικής της AOFA, θα πέσει στο κενό. Η εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων δεν δημιουργεί μόνο οργή και αντίδραση, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και κλίμα υποχώρησης όταν θα περάσει η λογική του «δεν γίνεται τίποτα»
Με αυτή την έννοια η ΟΠΑΜ πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες,  προκειμένου να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα διεκδίκησης και να στείλει μηνύματα αντίστασης στους εργοδότες.
Ο στόχος αυτών των ενεργειών πρέπει να είναι το άνοιγμα αυτής της διαδικασίας διαπραγμάτευσης σε όλο το χώρο, ο συντονισμός της με την διεκδίκηση ΣΣΕ και άλλων σωματείων του κλάδου, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της συναδελφικότητας. Το σύνθημα που πρέπει να κυριαρχεί είναι: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αθήνα 11.01.12
                                         Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Δεν χρειάσθηκε πολύ καιρός για να αποδειχθεί αυτό που από την αρχή ήταν καθαρό άλλα κάποιοι εθελοτυφλούσαν. Η κυβέρνηση του τραπεζίτη κου Παπαδήμου με την στήριξη των τριών μνημονιακών κομμάτων, δεν έγινε για να ξεπεράσει τα αδιέξοδα και τις δυσκολίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Έγινε για να καθησυχάσει την οργή και την αγανάκτηση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να περάσει με μεγαλύτερη ευκολία, όπως ελπίζουν, τα αντεργατικά μέτρα που δεν μπόρεσε να περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η αποτυχία της εφαρμοζόμενης πολιτικής δεν έχει να κάνει με την ανικανότητα αυτών που κυβερνούν. Έχει να κάνει με την ίδια την πολιτική που όσο εντείνεται τόσο καταστρέφει την οικονομία, τόσο αυξάνει την ανεργία, τόσο μειώνει τα έσοδα του κράτους, τόσο οδηγεί σε αδιέξοδα. Είναι καθαρό πλέον και στους πιο επιφυλακτικούς και υπομονετικούς, ότι στόχος είναι οι κατακτήσεις των εργαζόμενων. Τα νέα μέτρα που προγραμματίζουν να πάρουν, αν τους αφήσουμε, όπως είναι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, η παραπέρα μείωση των συντάξεων, η κατάργηση του κατώτερου μισθού, πως συμβάλλουν στην μείωση των ελλειμμάτων και του δανεισμού; Είναι φανερό ότι επιδιώκουν να υλοποιήσουν το όραμα του κου Παπαδήμου και των κομμάτων του μνημονίου για μια Ελλάδα με Ευρωπαϊκό κόστος διαβίωσης και με Βαλκανικούς μισθούς π.χ. Βουλγαρίας. Μια Ελλάδα που θα «κατακτηθεί» από τις ξένες επενδύσεις για να ξεζουμίσουν ανενόχλητοι τους Έλληνες εργαζόμενους που θα έχουν μείνει χωρίς καμία μισθολογική και ασφαλιστική προστασία. Φτηνό «κρέας» στα σαγόνια των ξένων λύκων.
 Θα τους αφήσουμε;
 Πιστεύουμε ακόμα ότι αυτή η πολιτική μπορεί να δώσει διέξοδο;
 Είμαστε διατεθειμένοι να θυσιασθούμε εμείς για να πλουτίσουν οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι και οι μεγαλοκαρχαρίες;
 Προτιμάμε να αφανισθούμε εμείς για να επιβιώσει το Ευρώ και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων;
 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.
 ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΡΙΣΗΣ
 Όλοι στην Παναττική 24ωρη Απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας μαζί με τα Εργατικά κέντρα της υπόλοιπης Αττικής [Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου]
 Όλοι στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 Προσυγκέντρωση του Συλλόγου στην συμβολή Σταδίου και Σανταρόζα στις 10.45